fbpx

SISTEM INTEGRAT DE MANAGEMENT AL ENERGIEI – ENERGYCAST

Cunoașterea este baza evoluției. Eficiență energetică, atât de mult vehiculată și dorită, poate fi obținută doar cunoscând și înțelegând consumul. Sistemul de Management al Energiei oferit de Adrem Link este instrumentul potrivit pentru acest prim pas spre eficiență energetică. Soluția integrează platforma software EnergyCAST, echipamente și servicii dedicate implementării sistemului.

Dincolo de avantajul major menționat anterior, EnergyCAST este un instrument necesar pentru:

  • Întrunirea cerințelor impuse de Legea 121/2014 privind eficiența energetică. Pentru operatorii economici, cu excepția IMM-urilor, legea prevede realizarea unui audit energetic o dată la 4 ani cu propunerea de măsuri de reducere a consumului. EnergyCAST este un instrument necesar pentru acest audit, întrucât oferă date exacte privind consumul.
  • Implementarea standardului de management energetic ISO 50001. Acest standard este caracterizat de aspecte tehnice specifice, cum ar fi înregistrarea continuă a datelor energetice și realizarea de analize pentru depistarea și evaluarea consumului de energie operațional. EnergyCAST ajută tocmai la obținerea acestor date.

Elementul central al Sistemului Integrat de Management al Energiei este platforma software EnergyCAST. Aceasta oferă informații esențiale pentru luarea deciziilor în scopul optimizării consumului de utilități (energie eletrică, termică, gaze, abur etc) pe care beneficiarul dorește le măsoare. Informațiile au la baza măsurarea consumului, colectarea, centralizarea și analiza datelor.