fbpx

Citire contoare

Serviciul de citire contoare cuprinde un întreg proces de acțiuni, ce au ca scop acuratețea prelucrării datelor colectate de la consumatorii de energie electrică sau gaze naturale.

Pentru un nivel ridicat de eficiență și rigurozitate, serviciul este realizat de către o echipa de cititori cu experiență în domeniu, care deservesc atât consumatorii casnici, cât și micii agenți economici, rezidenți în zona urbană și rurală.

Fluxul de lucru este bidirecțional, către compania de distribuție și către consumator, și include trei sub-procese:

  1. planificarea activității
  2. citirea contoarelor, identificarea și consemnarea anomaliilor, dar și verificarea vizuală a stării contorizării și a instalației de alimentare
  3. prelucrarea datelor colectate

Întregul proces este informatizat cu ajutorul sistemului de tip Workforce Management, iar personalul Adrem Link este echipat cu dispozitive electronice mobile (PDA) pentru conectarea în timp real la sistemul informatic al distribuitorului de energie electrică sau gaze naturale. Procedura se realizează pe baza unui protocol de comunicare GPRS.

Platforma software utilizată de Adrem Link permite integrarea sistemelor de management al datelor dedicate nevoilor specifice ale fiecărui client. Aceste date sunt stocate, analizate, raportate și interconectate cu sistemul de facturare, toate acestea reprezentând etape ale unui proces de gestiune unitar.
Pe baza indexului de consum înregistrat și validat, furnizorul de energie emite, ulterior, factura aferentă.